Locul unde s-a nascut, Vitanesti, unul dintre cei mai mari filozofi romani este ascuns, intentionat, de catre conducatorii vremelnici ai judetului Teleorman.
Constantin Noica s-a născut la 12 iulie 1909, în comuna Vităneşti, judeţul Teleorman, într-o familie de aromâni, moşierul Grigore și soția acestuia Clemența. El a urmat cursurile gimnaziale ale Liceului „Dimitrie Cantemir” din Bucureși (1920-1924). Apoi a frecventat clasele superioare la liceul „Spiru Haret” din Bucureşti (1924-1928) unde l-a avut ca profesor de matematică pe poetul Ion Barbu. Aici s-a făcut remarcat drept un elev remaracabil, fiind interesat în special de scrierile privind „lumea spiritului”.
„Dintre toate roadele pământului, omul este singurul care nu se coace niciodată”. Aceste cuvinte îi aparțin celui mai important filosof ai României în secolul al XX-lea. Poet, eseist și publicist devenit cunoscut și dincolo de granițele țării, acesta a avut un destin zbuciumat, în spatele căruia se ascund numeroase cronici și eseuri, discipoli celebri, dar și ani grei de muncă silnică în timpul regimului comunist.
Etichete: constantin noica, vitanesti