Guvernele alocă bani, prin PNDL, pentru cămine culturale, biblioteci, biserici, reabilitări de tot felul, în timp ce țăranii au alte priorități. Bineînțeles, fondurile sunt alocate cu dedicație. Mafia importatorilor de legume-fructe are interes ca producătorii locali să nu prospere. Ajutorul de minimis, 3.000 de euro, este un fel de a ne face că lucrăm și ajutăm țăranul.
Cu toate că într-un an bun se produc în Olt peste 80.000 de tone de legume în supermarketuri și chiar în piețe se găsesc predominant produse de import.
Reprezentanții Direcției Agricole Olt au spus că vom avea mai multe legume din județ în supermarketuri în momentul în care vor fi mai multe depozite frigorifice pentru păstrarea legumelor. Legume din producția autohtonă se găsesc în cantități mici în supermarketuri, iar în anumite perioade ale anului chiar și în piețe sunt numai legume și fructe de import. Cu toate că Oltul este un mare producător legumicol, agricultorii locali fie merg cu mărfurile în diverse alte piețe din țară, fie livrează producția la prețuri de nimic diverșilor intermediari care o revând în alte părți.
În lipsa unei producții constante de legume și fructe din producția internă, supermarketurile se aprovizionează cu astfel de produse din alte țări, cum ar fi Turcia, Grecia, Spania etc.
Etichete: depozit frigorific, legume, olt, producatori, tarani