Prin Bugetarea Participativa cetățenii pot depune proiecte de interes local ce vor fi finanțate din bugetul local, in urma votului cetățenilor.
Acest proces este funcțional in toate localitățile in care autoritatea locala este responsabila si are respect pentru cetățeni.
La noi, pe lângă faptul ca nu s-a făcut nicio informare asupra acestui proces si nici asupra calendarului privind etapele bugetarii, apare peste noapte o comisie tehnica in care sunt plantați cu mana 2 consilieri locali (Consiliul Local Corabia nu știe cine sunt aceștia) si sunt respinse proiectele depuse de mine si de Asociația Cetățeni Implicați, cu motive ridicole.
Unul dintre proiectele depuse consta în introducerea unui pontaj electronic la Spitalul Orășenesc Corabia si societățile aflate în subordinea Consiliului Local Corabia- astfel încât personalul plătit din fonduri publice să respecte programul de lucru, să nu mai fie plătiți din banii noștri oameni care nu trec pe la serviciu, sau trec pentru o ora sau doua și sunt plătiți pentru 8 ore.
Mihaela Safta, intr-un dialog pe pagina Facebook – „a fost doar unul dintre proiecte. oricum, sa stii ca puteau fi depuse doar proiecte care se puteau realiza cu maxim 50000. Proiectul de pontaj electronic este folosit in marea majoritate a institutiilor din tara si ar fi o economie la buget, nu s-ar mai semna condica de 2 ori pe luna (din urma) daca n-ai fost la serviciu. Ai fi uimit cate ore s-ar scadea din pontajul unui angajat. De exemplu, sunt cateva persoane la spital care sunt pontate de la 8 la 16, dar la ora 13 le gasesti la clinica privata. Daca mergi la societatea de salubrizare, gasesti doar 3 sau 4 persone din 42 de angajati. Vreo 3 sunt pe la sediul psd mai mult..la centrul medico social, foarte greu gasesti mai mult de 2 persoane angajate. Deci este un proiect pentru comunitate.”
Etichete: bugetare participativa, corabia