Craiova are cea mai scumpă gigacalorie din țară. Toată vara a plantat flori, vopsit pomi, luminițe, fără să se gândească că vine și iarna grea. A organizat chiar unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. Toate acestea nu reprezintă foarte mulți bani pentru Craiova, însă Olguța a declarat că s-a ocupat personal de înfrumusețarea orașului (pierdea timpul căutând pe internet).
Craiovenii se întreabă, cum se face că populaţia plăteşte una dintre cele mai scumpe gigacalorii din ţară, atâta timp cât producătorul de agent termic, SE Craiova II este la o aruncătură de băț? Alte întrebări care se ridică, de ce furnizorul de căldură Termo Urban are un tarif aproape egal cu cel al producătorului? De ce primăria Craiova nu a subvenţionat mai mult căldura populaţiei, pe modelul oraşului Constanţa. Aici gigacaloria costă 1.034 de lei, iar locuitorii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti 250 de lei.
În Craiova, prețul căldurii este unul dintre cele mai scumpe, comparativ cu alte orașe mari din țară. Craiovenii plătesc începând cu data de 1 noiembrie 462,11 de lei/Gcal, în timp ce la Oradea gigacaloria costă 396,4 de lei. La Sibiu costă 351 de lei, la Cluj-Napoca, după majorare costă 278 de lei/Gcal. La Brașov costă 264,14 de lei/Gcal. Până și constănțenii plătesc un tarif mai mic. Chiar dacă preţul gigacaloriei a fost majorat la 1034 de lei, locuitorii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti tot 250 de lei, diferenţa urmând să fie suportată de către primărie.
De remarcat este faptul că în oraşele în care preţul gigacaloriei este mai scăzut, căldura populaţiei este furnizată direct de producător.
Etichete: craiova, gigacalorie, olguta