Deși este depopulat, iar industria e pe butuci, municipiul de la Dunăre, fosta perlă a Teleormanului, este unul dintre cele mai poluate orașe din Romania. Munții de cenușă, de la combinatul chimic, sunt principala problemă. Situația haldelor de cenușă trebuia rezolvată de mult timp, dar s-a amânat până când orașul o să fie condus de cineva responsabil (nu se știe daca se va întâmpla asemenea minune). Autoritățile locale și conducerea combinatului sunt responsabile pentru situația în care a fost adus Turnu.
Cei care conduc orașul sunt recunoscuți pentru bătaia de joc la adresa locuitorilor. Primăria, în loc să întreprindă măsuri de reducere a poluării, face tot posibilul să crească poluarea. În fotografie se poate observa cum mașina care trebuie să facă curat prin oraș vântură nisipul, pământul, frunzele, etc. Autoritățile locale s-au făcut remarcate și în timpul pandemiei, dezinfecția se făcea în batjocură. Daca la Caracal s-a răsturnat căruța cu proști, la Turnu s-a răsturnat carul cu boi, încărcat cu batjocură.
Luna ianuarie, anul 2020
Ministrul Mediului, Cosel Alexe, a declarat că 10 orașe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce privește reducerea nivelului de poluare, la recomandarea instituțiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement. Potrivit ministrului, cele 10 orașe care trebuie să facă planuri pentru în ceea ce privește reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timișoara, Constanța, Brăila, Turnu Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești și Pitești. Potrivit OMS, poluarea atmosferică provoacă anual moartea prematură a 7 milioane de persoane din toate regiunile globului, din care 600.000 sunt copii.
Etichete: batjocura, poluare, turnu magurele